Pianist Til Bryllup

Denne side henvender sig til den kvalitetsbevidste festarrangør, som ønsker sikkerhed for at musikken leveret af den pianist de bestiller til deres bryllup eller anden festarrangement, fuld ud lever op til forventningerne.

Musikken under middagen vil være afdæmpet klavermusik som ikke virker forstyrrende over for selskabet, men som alligevel vil være elegant og attraktiv at lytte til.

Når i har booket musik til brylluppet her, vil i derfor uden bekymringer kunne se frem til en uforglemmelig aften i selskab med en altid velforberedt konservatorie-uddannet pianist som har spillet til over 100 bryllupper allerede.

På de efterfølgende sider vil i kunne finde mere info vedr. min profil, lytte til et lille udpluk af mit repertoire, finde priser etc. Derudover har denne side et par gode links til sider med anden festunderholdning. Hvis i også skal bruge dansemusik til efter middagen skal jeg gerne hjælpe med at finde et der passer til jeres behov.

Før i bladrer videre her på siden vil jeg anbefale jer at tage et kig/lyt på demoen nederst på denne side, så i hurtigt for en ide om hvad det er jeg tilbyder. Jeg har bevidst valgt at indspille den på det el-klaver jeg kan bringe med ud, således at i kan høre hvor godt det klinger selv om der ikke skulle stå et akustisk klaver eller flygel der hvor jeres store dag skal foregå.

Bryllupsmusik – En guide til at hjælpe med at vælge

Bryllupsmusik

Musik er en vigtig del af enhver bryllup; de fleste par vil have en speciel sang der minder dem om da de mødtes første gang, deres første kys eller et andet specielt øjeblik i forholdet. Musik har en stærk måde at forbinde os med begivenheder og frembringe sindsbevægelser og følelser.
Når det kommer til at organisere musikken for dit bryllup er det noget du vil have til at fungere, da det har en afgørende indflydelse på din bryllupsfest. Der er mange valg af musik når det kommer til bryllup. Du kan leje en bryllups-DJ eller måske endda gå efter muligheden for at have noget live musik spillet fra et live band. Hvis du har et stramt budget, vil det at forberede en CD eller iPod med alle favorit sangene være en god måde at spare penge på. Den type af musik du vil have på repertoire-listen til dit bryllup vil afhænge af din egen personlige smag, typen af selve brylluppet og alderen på gæsterne. Musikken til et bryllup er en vigtig ingrediens og vil leve længe i dine gæsters minder hvis du har planlagt det godt.

Livebands

Live musik bliver som regel spillet i omkring 2-3 timer til et bryllup med musikken opdelt i forskellige sæt for at give musikerne en lille pause imellem. Der er intet der som live-musik forbinder bryllupsgæsterne bedre og får flere mennesker ud på dansegulvet. Husk dog at det måske tager op til en time for et live band at opsætte deres scene og instrumenter. Hvis du får optaget en video for dit bryllup er det bedre at have et liveband, da det vil se flot ud på DVD’en og musikken vil være en perfekt introduktion fra begyndelsen.

Bryllups-DJ

En god bryllups-DJ er som regel værd at betale for da du ikke ønsker at møde frem til din bryllups-reception for derefter at finde ud af at DJ’en kun har en begrænset udvalg af musik og ikke kan efterkomme nogle af gæsternes musikønsker osv. Det er vigtigt at finde ud af hvilken type musik DJ’en har så du ikke bliver skuffet. At lave en liste af alle sange du vil høre er en god idé så DJ’en kan prøve at fremskaffe favoritter som han ikke selv har.

At vælge en pianist til din bryllupsdag

Din bryllupsdag er velsagtens den mest vigtigste dag i dit liv og en god planlægning kan forsikre at alt kører på skinner og du og dine gæster har en helt igennem fantastisk dag.
Bryllups-sange er en vigtig del af bryllups-ceremonien og det at vælge musikken til dit bryllup er en del af forberedelserne. Du skulle vælge de sange der vil gøre dig glad på din bryllupsdag. Du skal ikke bukke under for presset af din familie og venner når du prøver at vælge musikken for din specielle dag. Par finder det som regel nemt at vælge sangene for deres første dans, mens det at vælge musikken for selve ceremonien er en anden historie. Siden det er din bryllupsdag, skulle du være i stand til at vælge dine egne sange – lige meget hvad mor siger eller hvor mange tårer hun har fældet. Alternativt kan du måske komme til at kigge tilbage på dit bryllup med skuffelse hvis du har ladet andre presse dig til at vælge de sange som de kan lide.
At have en bryllups-pianist til at spille ved enten ceremonien eller når det er tid til middagsselskabet eller cocktails/receptionen vil skabe en vidunderlig atmosfære og give gæsterne et afslappet “tale-rum”. Den vigtige del er at vælge den rigtige musiker for dig og den atmosfære du ønsker at skabe.
Nogen gange er bryllups-pianister rekommanderet af bryllupsbutikker eller mund-til-mund. En anden vej at finde bryllups-pianister er at kigge efter musik-agenturer, de kan findes i brude-magasiner gennem internettets søgemaskiner eller på bryllupshjemmesider. Ellers kan du selv kontakte pianisterne direkte gennem internettet. Det mest ideale ville være at have hørt pianisten spille før du booker dem, så ved du præcis hvordan de vil lyde på din specielle dag (enten “live” eller en demo-indspilning/video). Så hvis du kan kontakte en bryllups-pianist og se dem spille på forhånd eller få henvist links til youtube-videoer, så ville det kun være en god ting, det ville også give dig en mulighed for at stille hvilket som helst spørgsmål om musik, eller organisationen på selve dagen.
Vær sikker på at du bruger passende tid på at research musikere og pianister, da de hjælper med at skabe afslappende, glædeligt humør samt selve atmosfæren for hele dagen. Brug tid på at tænke på stemningen og den stil af musik du ønsker under brylluppet, vil du ansætte en klassisk pianist, en hygge-pianist eller en jazz pianist?
De fleste cocktail og jazz pianister vil variere musikken de spiller i forhold til atmosfæren og vil glædeligt tage imod anmodninger. De vil sætte sig ind i musikken specielt for bryllupsdagen og/eller ceremonien og forberede og lære musikken.
Endeligt vil de fleste pianister medbringe et elektrisk piano hvis en akustisk piano ikke er tilgængelig. Alle vil dog fortrække at spille på en opretstående klaver eller et flygel. Lydkvaliteten kan ikke rigtigt sammenlignes og klaver og flygeler kan lejes gennem forskellige leverandører. Alt i alt, vær sikker at spørge efter udstyr, priser og andre detaljer før du vælger en pianist til din store dag!

Undgå uheld med bryllups-musik ved at udvælge de rigtige musikere

E. Joseph Crossman erklærede engang at “kærlighed er venskab sat til musik” og dette er sikkert rigtigt, når det kommer til at planlægge et bryllup og det at blive gift. At vælge den rigtige musik til dit bryllup, og ansætte de rigtige musikere er væsentlige elementer , der kræver særlig opmærksomhed og agtpågivenhed. Denne artikel vil tage fat på nogle af de vigtigste punkter, du skal tænke over i planlægningen af ​​musik til dit bryllup.

Tænk over størrelsen af ​​mødested og gæstelisten

Et godt indledende punkt at tænke over er antallet af gæster du planlægger at invitere og størrelsen af spillestedet. Hvis du planlægger et intimt bryllup så kig efter at leje en harpenist, klassisk guitarist, violinist eller pianist. På et større spillested kunne du tænke på en stryger eller en duo-opførelse som f.eks. violin, klaver eller guitar og stemme. Nogle instrumenter vil fungere godt i begge setups; en bryllups-pianist eller guitarist kunne bruge en forstærker til at øge lyden.

Check med kontaktpersonen hvilket musik der er hensigtsmæssigt.

Nogle spillesteder, især kirker har bestemte regler om hvilket musik der er tilladt. Det er bestemt et telefonopkald værd at ringe til kontaktpersonen hos spillestedet, da du måske finder ud af dit favorit dødsmetal band ikke er velkommen!

Vil mine sangvalg fungere godt på de/det instrument jeg har valgt?

Dette spørgsmål bliver ofte overset men er yderst vigtigt i planlægningen af et bryllup. Informer musiker(ne) om dine sangvalg for ceremonien og se om de er glade for at spille dem. Hvordan vil din foretrukne jazz standard lyd på harpe? Vil det stykke klassisk musik virkelig passer til en guitar og vokal duet? Normalt fungerer alt fint men jeg kan huske en eller to bryllups-ceremonier, hvor nogle gode sange ikke har fungeret særligt godt på de valgte instrumenter. Hvis du er i tvivl, så spørg musikeren(e) for deres rådgivning.

Hyr musikere der er alsidige

Kan musiker(ne) spille for reception såvel som ceremonien? Dette kan være en helt reel bonus og dermed tage besværet væk med at finde en anden musiker til opførslen af den del af brylluppet. Du kan opleve visse instrumenter, såsom en harpe, violin eller stryger best egnet til netop ceremonien, hvor en pianist guitarist eller en duo-opførsel ville virke bedre for receptionen eller under middagen.

Som et sidste punkt at overveje..

-hav tiltro til dine instinkter når det kommer til at hyre musikere til dit bryllup. Virker de professionelle? Er de for lang tid om at sende dig en booking-aftale? Hvis du ikke har en god mavefornemmelse, så book dem ikke. Der er masser af andre musikere i branchen der vil gøre et stort stykke arbejde for dig.
Musik er en af de mest mindeværdige aspekter af et bryllup, og hvis du nøje overvejer dine muligheder, så er du bedst muligt rustet til at træffe de rigtige valg.